26 July 2022

Buitenplaats Doornburgh en het TextielMuseum organiseren een artist talk met textielontwerper Aleksandra Gaca. In de groepstentoonstelling Vorm aan de Vecht presenteert zij ‘Woven Walls’. Het nieuwe werk is onderdeel van haar recent onderzoek naar geweven textiele constructies op architectonische schaal, gerealiseerd in samenwerking met het TextielMuseum | TextielLab in Tilburg.

 

Aleksandra bracht eind 2021 een periode bij Buitenplaats Doornburgh door als artist in residence. Zij liet zich voor haar werk inspireren door de architectuur van het klooster, de omgeving en het ritme van de dagen. Zij verdiepte zich met name in het plastisch getal - de door Dom Hans van der Laan ontwikkelde vormenleer waarop ook de architectuur van het klooster van Doornburgh is gebaseerd.


Aleksandra ontwikkelt al 25 jaar driedimensionaal textiel en blijft de grenzen van de weeftechniek en de industrie verleggen. “Er schuilt veel potentie in weven en de mogelijkheden om innovatieve constructies te creëren die nieuwe oplossingen bieden binnen de architectonische vormgeving”, zegt ze erover, zoals de mogelijkheid zelfstandig staande objecten in de ruimte te creëren en constructies die open en dicht kunnen worden gevouwen.

 

Programma

Zaterdag 27 augustus zal Aleksandra een presentatie geven over haar werk en vervolgens in gesprek gaan met Judith Peskens, productontwikkelaar bij het TextielMuseum waar zij samen aan het onderzoek hebben gewerkt.

De middag wordt gemodereerd door Marsha Simon.

 

Praktische informatie

Datum: 27 augustus

Tijd: 14.30 uur

Locatie: Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, Maarssen

 

Reserveren

Met een ticket voor de lezing kun je ook Vorm aan de Vecht bezoeken.
De tentoonstelling met werk van diverse gerenommeerde ontwerpers, kunstenaars en fotografen is samengesteld door curator Nicole Uniquole.

Het onderzoek is is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

 

 

 

 

www.textielmuseum.nl
www.buitenplaatsdoornburgh.nl 

 

 

 

 

 

Artist Talk - Buitenplaats doornburgh, 27 augustus 2022

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER HERE

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER HERE

HOOIKADE 13/ 1.05  |  2627AB DELFT   |  THE NETHERLANDS  | KVK 27336780

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER HERE